1 φύλλο σφολιάτα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο2 συσκευασίες μικρές τυρί Φιλαδέλφεια
1 μεγάλο κουτί μανιτάρια κομμένα 1/2 kg τυρί γκούντα τριμμένο1 μικρή κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Στρώνουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ την σφολιάτα έχοντας ελάχιστα λαδώσει το πυρέξ, προσέχοντας τις άκρες της να εξέχουν από αυτό. Απλώνουμε το τυρί φιλαδέλφεια όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφα
στην σφολιάτα, την οποία έχουμε τρυπήσει σε ορισμένα σημεία με το πηρούνι. Σωτάρουμε τα μανιτάρια
στο βούτυρο ώσπου να φύγουν τα υγρά τους και τα απλώνουμε πάνω από την φιλαδέλφεια. Ρίχνουμε
το τριμμένο τυρί γκούντα και μετά την κρέμα γάλακτος. Όταν τελειώσουμε το στρώσιμο, μαζεύουμε τις
άκρες γύρω γύρω στο πυρέξ και τις τρυπάμε με ένα πηρούνι ή μαχαίρι για να ψηθεί και να γίνει τραγανή
η σφολιάτα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσει (γύρω στο
μισάωρο).Καλή επιτυχία!!!!!
Ευχαριστώ την Ελένη και τη μαμά της, την Κική,για την ωραία συνταγή!!!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου