Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

«Λευκά» Χριστούγεννα με χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την Ελλάδα


Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την ΕλλάδαΛευκά Χριστούγεννα θα περάσουν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της χώρας με τις χαμηλές θερμοκρασίες να είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ενώ το πρωί σημειώθηκε ισχυρός παγετός στα βόρεια. 
Τα ορεινά της Ελλάδας έχουν στρωθεί με χιόνι ενώ από το απόγευμα περιμένουμε τοπικές καταιγίδες στα δυτικά της χώρας.Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα βροχής τη νύχτα. Λίγα χιόνια στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 03 έως 04 βαθμούς Κελσίου.Σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις αρχικά αυξημένες στη Χαλκιδική με χιονόνερο και στα ορεινά - ημιορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και στις υπόλοιπες περιοχές και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 08 (-08) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. από το μεσημέρι, κυρίως στα νότια, τα φαινόμενα θα ενταθούν και στο Ιόνιο και τα παραθαλάσσια θα εκδηλωθούν καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά και τα βορειότερα ημιορεινά. από το απόγευμα στα νότια τα φαινόμενα κατά τόπους θα ενταθούν.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Από τη νύχτα στα δυτικά τμήματα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Δευτέρα η ΕΜΥ προβλέπει στην Ηπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα στη δυτική Μακεδονία για χιονόνερο η χιόνι. Στη Θεσσαλία, τη Στερεά, το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις νοτιότερες θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Στα υπόλοιπα τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρες βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα νοτιοδυτικά θαλάσσια τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Πηγή: Newpost
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Δημοσίευση σχολίου