Pages

Subscribe:

Ads 468x60px

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη


Μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται πως θα έχουν τεθεί σε λειτουργία οι τέσσερις νέες Ειδικές Λωρίδες Λεωφορειών που χωροθετήθηκαν και σχεδιάστηκαν εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο νέες λεωφορειολωρίδες (Λ. Στρατού, Παπαναστασίου, Αγγελάκη, Γ. Παπανδρέου) έχουν σχεδιαστεί από το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών (ΣΑΣΘ), θα κατασκευαστούν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης που διαθέτει την τεχνική επάρκεια και θα χρηματοδοτηθούν από το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΥΜΕΔΙ) με ευρωπαϊκά κονδύλια, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης συνεργασίας που θα υπογραφεί άμεσα μεταξύ του Δήμου Θεσσαλονίκης και του ΣΑΣΘ.

Το συνολικό κόστος της παρέμβασης εκτιμάται πως δεν θα ξεπεράσει τα 500.000 ευρώ, ενώ οι όροι λειτουργίας των νέων λεωφορειολωρίδων θα λάβουν υπόψη τις απόψεις και προτάσεις των τοπικών εμπλεκόμενων και αρμόδιων φορέων και οργανώσεων των πολιτών, είπε ο Υφυπουργός.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης παρατήρησε πως οι νέες λεωφορειολωρίδες μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης μετά από σχεδόν ένα χρόνο προσπάθειας και προετοιμασίας, τονίζοντας την ανάγκη οι αρμοδιότητες αυτές να μεταφερθούν στους Δήμους, προκειμένου αποφάσεις για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού να λαμβάνονται γρήγορα και σε Διαδημοτικό επίπεδο, θυμίζοντας το παράδειγμα της Παράκτιας Συγκοινωνίας όπου η Διαδημοτική προσπάθεια αποδίδει καρπούς.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Facebook Blogger Plugin: Bloggerized by AllBlogTools.com Enhanced by MyBloggerTricks.com

Δημοσίευση σχολίου